Een blog dat absoluut niets te maken heeft met opruimen. Maar na het posten van onze trouwfoto ben ik werkelijk overrompeld met berichten van dames die meer info willen over de meest uiteenlopende dingen.
Ik kan blijven persoonlijk antwoorden... of gewoon een blog schrijven.
Hierbij dus hopelijk AL jullie antwoorden 🙂

Mijn Kleed

Ik wist van aan de start dat ik niet klassiek in het wit wou trouwen. Ik ben blond en licht van huidskleur, dus voor mij was de keuze heel eenvoudig om een gekleurde jurk te kiezen. Ik ging dus op het internet op zoek naar roze / rood / ... en kwam al zeer snel bij een merk uit dat mijn aandacht trok qua design.
Maggie Sottero

Een Australische ontwerpster die prachtige jurken maakt en ook gekleurde.

Ok, ik vond 2 jurken in haar collectie van dat jaar (2009) die ik wou passen.

Maar dan begon de zoektocht waar. In België was het op dat moment onmogelijk om deze jurken te bekijken, laat staan te passen. Zeker de gekleurde was precies "not done" als ik de vraag stelde.
Dus kwam ik uit in Nederland bij de Honeymoonshop in Rotterdam.
Ik werd daar echt met open armen ontvangen en zij hadden 1 van de 2 jurken "op stock". Het was een beeldschone jurk, maar niet de mijne. Op basis van van deze jurk werden wel al mijn maten opgemeten en werd mijn prachtige bordeaux jurk dus besteld.
1 jaar levertijd toen.

Ook qua pumps gaven zij mij de optie een model te kiezen en dit te laten kleuren in de exact dezelfde kleur als mijn jurk. Er werd ook een extra stuk stof bij de jurk besteld om te laten verwerken in mijn bruidsboeket.

Make-up en haar

Volgende stap was natuurlijk de details in orde krijgen. Want bij een rode jurk moet je toch wat opletten wat je doet qua make-up.
Ik ging op zoek naar een dame die mijn wensen kon omzetten in speciale maar toch natuurlijke make-up. Ik kwam via internet bij Michele Feyaerts uit. Een grote naam in de business en was dus ook verbaasd toen ik van haar een mailtje kreeg dat ze de uitdaging aan ging.
Op een weekdag reed ik dus met mijn mama naar haar thuis om de test te laten zetten.
Het was wat zoeken ook voor haar, maar ze maakte er een pracht plaatje van.
De dag van onze trouw is ze bij ons thuis gekomen om mij perfect op te maken qua make-up en haarstyling. Echt een super aanrader !

Fotograaf

Deze dame moet ik gewoon even in de bloemetjes zetten. Ik leerde haar kennen via de trouwbeurs. Ze had daar met haar man een standje en toonde ons een prachtig boek. Ja, dat moest ik ook hebben !
Tiny Ballegeer
Zij heeft onze verlovingsfoto's genomen, onze trouwfoto's op locatie en de trouwfoto's op het feest. Later ook de geboorte foto's van onze beide jongens en mijn zakelijke foto's. Een superlieve dame met een uitgesproken eigen karakter. Zalig om mee te werken en lachen.

Het oorspronkelijk plan was hier in Duffel wat foto's te nemen bij een oud kasteel. Maar het weer gooide op goede Belgische wijze roet in het eten. Dus ging ik last minute op zoek naar een andere locatie.

Locatie thema foto's

Totaal met mijn handen in het haar belde ik de dag voor de trouw naar de Wintertuin in Onze Lieve Vrouw Waver.
De zuster van dienst luisterde naar mijn verhaal en vroeg mij waar ik naar school was geweest...
Ik zei dat ik bij de Ursulinen in Vilvoorde had school gelopen en toen ging het walhalla open.
Want jawel dit was ook een Ursulinen college en we waren welkom.
Ik wist totaal niet wat te verwachten maar onze mond (en ook deze van de fotograaf) viel absoluut open toen we er binnen kwamen. Zo een prachtige locatie.

Monkey-business

Geen kerkelijke dienst voor ons... dat wisten we vrij snel.

Dus zochten we een alternatief. En dat vonden we bij de mannen van Monkey Business.
2 acteurs die als pastoors gekleed de "dienst" hebben geleid. Hilarisch !!!!!
Meer zeg ik er niet van, maar weet dat mensen er nog steeds over praten.

Weense Wals

Ik koos een iets andere openingsdans. Een Weense Wals (Enya met Blue Caribbean).

Maar wie kon ons dat in hemelsnaam leren ...

En toen vonden we Davy Brocatus. Op 10 lessen konden we een mooie dans uitvoeren met lift en alles.

Meer info kan ik jullie denk ik niet geven.
1 mei 2010 was voor ons een perfecte dag.

X