Eet verder! Kleed je nu eens eindelijk aan! Komaan, zijn die jassen en schoenen nu nog niet aan? Komt dit jullie bekend voor? Mijn oplossing voor jou, de unieke RoutineKlok. Veel gezinnen met kinderen hebben elke ochtend dezelfde discussies. Elke ochtend opnieuw stress en soms ruzie? Geen enkel ouder vindt dit leuk maar de kinderen ook niet. Dit is helemaal geen leuke manier om de dag te starten. Maar waarom laten we het toch steeds gebeuren??

Geen stress meer met de unieke RoutineKlok!

Om die “ochtendstress” te vermijden bedacht ik een uniek concept. De RoutineKlok. Dit is een unieke klok die helpt om kinderen te leren omgaan met routines. Hiervoor gebruik je de magneten en pictogrammen. Dit is dus echt een ideale oplossing voor kinderen. De klok stelt een hele routine visueel voor. Ook voor kleine kinderen kan dit helpen.

De magneten van de unieke RoutineKlok

In het pakket zit een klok, magneten en pictogrammen. Het is even puzzelen om een logische samenstelling te hebben maar het is de moeite waard! Het geeft je rust maar ook structuur. Niet alleen voor jou maar ook voor je kind(eren).

De unieke RoutineKlok heeft 60 minuten

Met de gekleurde magneten stel je 60 minuten samen. Vanaf het moment dat de kinderen opstaan tot het moment dat je moet vertrekken. Elk gekleurd vak krijgt pictogrammen. Deze pictogrammen geven de opdracht visueel weer.

De naast de pictogrammen heb je ook gekleurde magneten. Start altijd met groen en eindig steeds met rood. Voor meer informatie over deze kleuren verwijs ik je graag door naar mijn YouTube kanaal.

Zelfstandigheid van kinderen

Deze klok is veelzijdig en heeft veel verschillende mogelijkheden. Hierdoor wordt elke RoutineKlok volledig uniek! Het leuke van deze klok is dat kinderen zelfstandig opdrachten leren uitvoeren binnen een bepaalde tijd. De taken die op de klok opgenomen kunnen worden zijn heel verschillend. Dit kan gaan om aankleden, eten of zelfs de tafel afruimen.

Wanneer je deze klok dagelijks aan je kinderen aanbiedt, zal je merken dat ze hier steeds vlotter mee overweg kunnen. Kinderen zullen leren om zelfstandig kleine opdrachten uit te voeren. Na enige tijd zal het een automatisme worden. Dit is zeer goed voor hun zelfstandigheid. Kinderen zullen meer inzicht krijgen in het begrip “tijd”. Het voordeel hiervan is dat je discussies kunt vermijden.

Ook andere routines

De RoutineKlok kan ook gebruikt worden voor andere routines. Voorbeelden hiervan zijn de avondroutine, huiswerkroutine of een opruimroutine. Je kan ze dus op verschillende manieren gebruiken. Samen gaan we voor minder stress en meer routine!

Samen gaan we voor minder stress en meer routine!

Wil je meer te weten komen over de RoutineKlok zelf? Dan verwijs ik je graag door naar mijn shop waar je de RoutineKlok kan terugvinden samen met een aantal andere routineproducten die ik heb ontworpen.

Tina Favache

Opruimcoach, Routinecoach & Auteur

AANBEVOLEN BLOGS

X