Tina Favache

Routinecoach & Auteur

In 2016 ben ik gestart als opruimcoach. Ik wou graag mensen helpen met het praktischer en overzichtelijker maken van hun huis en/of hun kantoor. Maar vooral rust en structuur geven kreeg uiteindelijk de bovenhand.  Ik heb mezelf dus omgedoopt tot Routinecoach omdat vooral “Controle” steeds meer aan bod begint te komen.

Om het samen te vatten:

“Ik wil jullie helpen om stap voor stap GRIP te krijgen op jullie huishouden door oude gewoontes te vervangen of aan te passen naar nieuwe en goed draaiende routines.”

Zelfs voor een “controle-freak” als ik, was perfecte controle krijgen niet eenvoudig … er gebeuren namelijk altijd wel onverwachte dingen.

Lees zeker verder want ik neem je graag mee in mijn verhaal…
Wil jij ook controle en overzicht?

Mijn verhaal …

Oke, Hier gaan we dan.
Het is niet eenvoudig om mijn verhaal op papier te zetten want het is best confronterend. Ik ben namelijk een controle-freak! Het is even slikken om het nu zwart wit op papier te zien staan. Nu hoor ik jullie al denken “vertel mij nu eens iets wat we nog niet weten!”

Hoe kom ik tot het concept “Routinecoach”?

Hiervoor gaan we even terug naar mijn kinderjaren. Als kind heb ik veel tijd bij mijn grootouders doorgebracht. Ik woonde naast mijn grootouders dus ik kon ook meteen na school naar huis toe gaan.

Mijn oma was altijd thuis want ze werkte niet en we deden altijd samen mijn huiswerk. Ik werd er ook al snel eens verwend met wat lekkers zoals een koekje.

Mijn opa was ook heel erg aanwezig want als beroepsmilitair was hij vroeg met pensioen kunnen gaan. Maar hij was wel zeer strikt en streng. Alles moest volgens “Vaste Regeltjes” verlopen. En ja, op den duur nam ik dat patroon (onbewust) ook over.

Van een dagplanning tot structuur

Als tiener had ik mezelf dan ook een hele strikte routine aangeleerd. Nadat ik thuis kwam van school nam ik eerst 10 minuten pauze om dan vervolgens aan mijn huiswerk te beginnen. En die 10 minuten was echt getimed met de klok!

Nog een ander voorbeeldje, ik deed ook elke dag 30 minuten aan lichaamsbeweging op mijn kamer… NEEN, niet wat je nu denkt he! Ik deed aan sit-ups en pompen. En als ik zeg dat ik elke dag stipt om 22u in mijn bed lag dan was dat ook effectief zo. Zelfs nu is dat ook nog heel vaak zo!

Eenmaal op de werkvloer werd mijn routinematige manier van werken wel geapprecieerd. Want ik was een maatstaf voor structuur en alles was ook altijd op tijd klaar en meteen ook voor de deadline. Dus ook wel logisch dat het gewaardeerd werd.

Een gezin kwam eraan…

Oeps, toch wel een lichte paniek in mijn hoofd want een baby’tje blijk je niet te kunnen sturen. Zeker mijn oudste zoon was voor mij een serieuze uitdaging.

Borstvoeding geven leek een goed plan maar ik werd er ziek van, omdat ik naar mijn inziens geen controle had hierover, dus ben ik op aanraden gestopt. Bovendien werd hij vaak ziek doordat hij RSV had gehad en dan loop je heel snel tegen oncontroleerbare dingen aan.

Maar gelukkig hebben we het wel overleefd hoor en er is zelf een 2de zoontje bij gekomen.

De gevolgen waren toch niet min

Om alles te compenseren ging ik dan mijn huishouden overdreven “Routineren”. Van de was tot het opruimen maar ook het poetsen en zelf de post stak ik in een routine. Ik wou namelijk echt ALLES onder controle hebben.

De nieuwe “ik”

Door dit alles heb ik toch een nieuwe “Ik” gevonden. Mijn grote obstakels wilde ik nu gaan inzetten om mensen te helpen met het op orde krijgen maar ook houden van hun huishouden.

Dus werd ik Opruimcoach, zoals de meesten van jullie mij misschien al wel kennen. Ik deed wat ik goed kon en ik hielp er mensen mee. Maar toch bleef er iets knagen …

Ik had thuis een perfect huishouden draaien maar toch ging ik echt nog elke dag naar bed met een “to-do”-lijst in mijn hoofd. Bovendien merkte ik dat ik klanten echt kon helpen op het moment dat ik er was maar na enkele weken waren ze toch terug in de oude gewoontes hervallen.

Routinecoaching, een nieuwe uitdaging

Nu heb ik met mezelf een nieuwe uitdaging aan gegaan. Ik heb mezelf omgedoopt tot Routinecoach. Ik wil jullie nu vooral leren hoe je ervoor kan zorgen dat je alles opgeruimd krijgt maar ook hoe je het zo kan houden…

Wat zeggen klanten ...

Ik kwam toevallig in contact met Tina via de Facebookgroep: “365x opruimen”. De voor- en na foto’s maar ook de tips vond ik echt enorm interessant. Daar zag ik dan ook dat er een opruimboek bestond. Dit heb ik me per direct aangeschaft! Als ik Tina in 1 zin moet omschrijven dan omvat dit het allemaal: “De vrouw die erin slaagde mij mijn huis en kuis op orde te doen krijgen!

Linda Bastyns

Ik heb Tina per toeval leren kennen door haar Facebookgroep 365x opruimen. Ik deed een groep sessie in Brugge en nu ben ik ook een jaar lid van een Facebookgroep “Limited” waarin ik routines aangereikt krijg om mee aan de slag te gaan. Dankzij de concrete tips van Tina zowel op de algemene groep als op de limited groep kon ik eindelijk de broodnodige structuur in mijn huishouden steken en toch tijd overhouden voor de aangename dingen in het leven.

Mariska Matthys

Hallo Tina, Woensdag onmiddellijk de eerste routine bekeken en daarna met het gezin aan tafel gezeten. Verwondert was ik toen iedereen eigenlijk wel wist welke dagelijkse taken er dient te gebeuren in iedere ruimte...

Lees meer...

Shirley de Soete

Ik merkt in de periode dat we even niks extra’s aan het huishouden deden dat Joey steeds meer het boek van Tina erbij pakte. Hij verdiepte zich erin en ging er steeds meer lol in krijgen om samen met mij een geordend huishouden te krijgen...

Contacteer me

+32 (0)496/94.96.39

Lange Weversstraat 21, 2570 Duffel