Eerst even een voorstel rondje

Tanja 35 jaar huis mama
Joey 44 jaar werk 40 uur in de week
En onze zoon van 4 jaar Damian
En als laatste Spyke ( hond)
Harley & en Davidson ( cavia’s)

Tijdens mijn zwangerschap ben ik op zoek gegaan naar een methode om orde in mijn huishouden te krijgen, samen met Joey hier heel veel over gesproken maar wisten eigenlijk niet waar te beginnen, hier speelt ook mee dat Joey ADHD heeft en ik ADD. Het verschil zit tussen gedrag ( ADHD) en druk in je hoofd (ADD) waar door we ander prioriteiten hadden waar en hoe we het wilde. Na vele maanden worstelen schema’s opgesteld taken verdeeld maar dat ging 1 a 2 weken goed en kwam de klad er weer in.

Daar was de redende engel Tina op facebook met haar pagina 365x opruimen.

Wij waren gelijk heel nieuwsgierig en enthousiast maar ik vond het 1e boek erg prijzig en dacht zonder boek moet het ook lukken om op te ruimen. Met een vuilnis zak in de hand, een emmer sop en een schop onder de kont van Joey (ook wel een klein beetje verplicht om te helpen) naar de zolder en zijn hier begonnen met uitzoeken weg doen en opruimen. Vervolgens waren we in elke vertrek van het huis tegelijk wel bezig met iets en keken is achter om wat we allemaal overhoop hebben gehaald. Er waren veel spullen het huis verlaten. Er was hier en daar vooruitgang te zien. Maar echt netjes was het niet. En we kwamen er dus achter dat het zo niet ging.

Conclusie : we kwamen er achter “dit kunnen wij niet meer alleen” en heb het 1e boek van Tina gekocht. Ik ben alleen begonnen in het boek maar het lukt mij niet om mij te concentreren op 1 ruimte veel te druk in men hoofd en wilde veel te veel in 1 x doen.

Inmiddels was het Nov 2019 en gaat het met ons zoon op school
groep 1 niet lekker.

Er is een zeer zorgelijke ontwikkelingsachterstand. En besluit hier voor hulp van buiten af te vragen. De moeilijkste beslissing ooit, maar wij wisten dat dit het best plekje voor onze zoon was. Wij hebben de laatste weken dat Damian thuis was het huishouden even stil gelegd en zijn gaan genieten van de momenten die wij nog samen hadden.

Ik merkt in de periode dat we even niks extra’s aan het huishouden deden dat Joey steeds meer het boek van Tina erbij pakte. Hij verdiepte zich erin en ging er steeds meer lol in krijgen om samen met mij een geordend huishouden te krijgen. We besloten samen het 2 de boek te kopen met daar bij een paar lessen van Tina. De afstand was niet te overbruggen en dus besloten we om het via de telefoon te doen. Wij hebben ons hele verhaal bij Tina neergelegd en gevraagd “Hoe moeten we nu verder ?” Zij heeft ons met vele kleine tips zo veel energie gegeven dat wij hier mee aan de slag zijn gegaan en de afspraak samen gemaakt om het bij 1 vertrek per keer te houden. Als wij bezig zijn met opruimen houden wij Tina op de hoogte door foto te sturen, tekst of berichten als we het niet zien zitten. Soms zeggen we wel is “stalken we haar niet ?” En dan moeten wij er heel erg om lachen.

Na 2 maanden elke dag kei hard gewerkt te hebben waren wij door het hele huis geweest en dacht ik ben eindelijk klaar . Joey vond dat dit nog niet het geval was en heeft zich aan gemeld voor de Webinar voor de 12 routines. Hij was gelijk om en heeft de zelfde avond nog bij Tina aangegeven te willen starten! En nu zitten we zo 1 a 2 avonden in de week samen aan tafel om de routines te bespreken en de taken te verdelen.

Nu ik het zo typ besef ik hoe veel steun wij aan Tina hebben,
hoeveel motivatie zij ons daar in geeft.

DANK JE WEL HIER VOOR !
Maar we zijn er nog niet dus je bent nog niet van ons af …knuffel van op afstand