De eindejaarsfeesten zijn in zicht. Ben je al begonnen met versieren? Of nog net niet omdat je geen idee hebt hoe je eraan moet gaan beginnen? Wil je het een keertje gezellig maken met originele kerstdecoratie?

Wel dan heb ik hieronder enkele hele leuke, eenvoudige en ook budgetvriendelijke tips die iedereen zelf kan. 


Tip 1: Ooh nee, er is geen sneeuw!

Zonder sneeuw geen sneeuwman? Oo jawel, je kan die prima zelf maken.
Heb je toevallig nog ergens een eenzame witte kous liggen? Dan is het nu het moment om hem een 2de leven te geven.

Maak er gewoon een sneeuwman van. Vul hem op met een zakje rijst, naai er wat knoopjes op en werk eventueel bij met een stift.

En klaar is kees… Jouw sneeuwman staat klaar om samen met jouw kerst en nieuwjaar te vieren. Dit is alvast zeer originele kerstdecoratie.

Sneeuwman

Tip 2: Originele maar eenvoudige kerstdecoratie

Ga even naar buiten en ga op zoek naar een hoopje afgevallen bladeren. Zorg voor enkele mooie exemplaren en laat ze binnen mooi drogen. Zorg wel dat ze goed plat liggen tijdens het drogen.

Wanneer ze droog zijn kan je ze versieren met een tipp-ex stift. Daarmee kan je mooie tekeningen maken op de gedroogde bladen. Heel budgetvriendelijk, eenvoudig en je kan het samen doen met je kinderen. Want ook kinderen vinden het wel leuk om zelf originele kerstdecoratie te maken rond de feestdagen.

kerstdecoratie

Tip 3: O help! we zijn vergeten inpakpapier te kopen voor de kerstcadeautjes!

Geen paniek, voor alles bestaat er een oplossing. Denk even na wat je allemaal aan leuke, oude dingen dat je nog in huis hebt liggen die prima kunnen dienen als inpakpapier. Denk dan bijvoorbeeld aan oude landkaarten, muziekpartituren, papieren servetten, … die niet meer gebruikt worden. Ze zullen je cadeautjes een hele creatieve en originele look geven niet waar?

kerstdecoratie

Wil je te weten komen wat je kan doen met “foute kerstcadeautjes“? Dan verwijs ik je graag door naar mijn blog.


Tip 4: Magische kerstdecoratie op het raam

Wat ook een heel leuk idee kan zijn, zijn tekeningen op het raam. Heb je nog ergens een oud stuk handzeep liggen die niet meer gebruikt wordt?

Dan kan je hiermee leuke en mooie tekeningen maken op het raam. Nadien kan je deze heel eenvoudig afwassen met water en het laat nadien ook geen sporen na op het raam. Dus geen verspilling en na de feestdagen hebben je ramen een extra poetsbeurt gehad.

kersttekeningen

Tip 5: Een extra feestelijke maar budgetvriendelijke kersttafel

Heb je nog ergens enkele reserve wijnglazen staan in de kelder of op zolder? Dan kan je die omdraaien met de voet omhoog, leg een groen takje in het glas zelf (onderaan) en plaats bovenaan een theelichtje. Zo heb je meteen een leuke en originele kaarshouder voor op tafel.

kerstdecoratie

Voor nog meer leuke tips en tricks kan je altijd vrijblijvend en helemaal gratis terecht in de Facebookgroep: “365x opruimen“.


Tina Favache

Opruimcoach, Routinecoach & Auteur
opruimcoach

Bron