Elk jaar opnieuw… Die foute kerstcadeautjes, wat moeten we daar nu toch weer mee aanvangen? Iedereen maakt het wel eens mee, en vaak met teleurstelling bij het openen ervan maar gelukkig zijn daar ook enkele praktische oplossingen voor…

Enkele tips om een “fout” cadeau naar een “leuk” cadeau om te zetten.

 

Heb je een cadeau gekregen dat je echt niet leuk vind?

Stop het niet weg in de kast. Dit heeft helemaal geen nut en hiervoor bestaan 2 hele praktische en simpele oplossingen:

  • Verkopen op een tweedehandssite.
  • Geef het zelf cadeau maar probeer te achterhalen of je die persoon er wel een plezier mee doet!

 

Heb je een cadeaubon gekregen?

Gebruik deze zo snel mogelijk!! Boek dat weekendje weg of de saunabeurt meteen. Als het vast ligt dan zul je de bon niet vergeten en dit werkt bovendien motiveren. Wil je de bon gebruiken voor een verjaardag? Hang hem in het zicht en zet een herinnering in je agenda (een maand voor de vervaldatum).

 

Kreeg je kledij cadeau?

Doe alle etiketjes eraf, hang het meteen op tussen alle andere kledij of leg het ertussen. Zo is de kans grotere dat je het gaat dragen en gaat combineren met andere kledij die in jouw kast ligt.

 

Ooh waauw, ik kreeg een lekker geurtje cadeau!

Open nu meteen het doosje, haal het flaconnetje eruit en zet het binnen handbereik. Wanneer jij je klaarmaakt voor een uitstapje buitenhuis zul je veel sneller naar het flesje grijpen! Doe je dit niet dan staat dit flesje gegarandeerd binnen een jaar nog ongeopend in de kast.

 

Oeps, ik heb dit al cadeau gekregen.

Het is soms gewoon beter om eerlijk te zijn en de persoon die het cadeau gaf te informeren dat je het cadeautje al kreeg. Misschien heeft hij of zij het aankoopbonnetje nog waardoor het eventueel nog kan ingeruild worden. De gever zal het best wel begrijpen dat je liever iets echt nuttig zou willen aanschaffen in plaats van een dubbel te hebben.

Je kunt het natuurlijk ook tweedehands verkopen als het bonnetje kwijt is of je het echt niet durft te zeggen.

 

O jeetje, ik lust dit helemaal niet.

Ik hoor jullie al denken: “Ik kreeg een ‘lekkere’ baklava of ‘donkere’ chocola maar ik lust dit dus niet hé”. Uiteindelijk is er niemand in jouw gezin die dit lust en dan zou ik je aanraden om de verpakking dicht te laten en het zo snel mogelijk naar een voedselinzamelpunt te brengen. Op deze manier kun je er nog iemand anders blij mee maken die het misschien wel broodnodig heeft.

 

Alvast veel succes maar ook veel plezier met de gekregen cadeaus.
Hou vooral die goede “opruim-voornemens” vast in 2019.

Voor meer praktische tips en informatie ben je altijd welkom in de facebookgroep 365x opruimen.

 

Tina Favache

Opruimcoach & auteur

Tina Favache