Ooooh het is weer zover… Tijd voor de lenteschoonmaak!!
Ja we zijn er vroeg bij dit jaar, maar lenteschoonmaak dat kan altijd doorheen het jaar…

Bepaalde poetsklussen zijn echt wel een hele opdracht om deze te volbrengen. Eentje daarvan is het schoonmaken van de radiatoren in huis. Hele oude radiatoren zijn natuurlijk de meest gemakkelijke om te onderhouden want je kan overal aan en onder maar bij modernere radiatoren is het toch een serieuze opdracht, zeker de binnenkant.

Hieronder even een snel en praktisch stappenplan om het toch maar in een mum van tijd gedaan te krijgen. Want we willen hier zeker geen uren aan verliezen!!

Wil je graag meteen goed aan de slag met opruimen en niet enkel schoonmaken tijdens de lenteschoonmaak? Dan kan ik je alvast mijn huishoudplanner aanbevelen. Zo breng je meteen structuur aan in je schoonmaakplanning en kan je alles spreiden over een volledig jaar.

Stap 1

Haal uw poetsmateriaal alvast boven… Wat hebben we allemaal nodig?

  • Een stofzuiger, haardroger (of compressor)
  • Emmer, poetsdoeken in verschillende formaten, allesreiniger
  • Een vochtige handdoek

Stap 2

Maak de bovenzijde en de zijkanten los van de radiator. Zo kan je gemakkelijk aan alle onderdelen van de radiator. Steek de stekker van de stofzuiger in het stopcontact. Stofzuig eerst al even uw radiator voor je verder gaat. Klaar? Lees dan snel verder

Stap 3

Plaats nu een vochtige handdoek (of meerdere als het een lange radiator is). Steek de compressor in het stopcontact en leg deze aan. Blaas nu de volledige radiator uit zodat het stof onderaan de radiator naar buiten komt. Heb je geen compressor? Een haardroger doet het ook prima. De vochtige handdoek voorkomt dat alles in het rond gaat vliegen.

Stap 4

Nu is het tijd om ‘koud’ water te nemen met daarin een klein scheutje allesreiniger. Doseer zoals op de verpakking vermeld staat, dit staat er niet zomaar op. Het is namelijk niet zo wanneer je meer product gebruikt, het beter zal werken!! Te veel product kan voor problemen zorgen met bepaalde materialen. Het is ook van belang dat je koud water gebruikt, dit is beter voor jouw huid!! Bij warm water gaan de poriën open en zo neem je snel het product op wat eigenlijk niet zo gezond is.

Nu gaan we ook de buitenkant van de radiator afwassen. Plaats nu eerst alle onderdelen terug op de radiator en was hem volledig af. Je kan hem prima laten drogen aan de lucht maar je kan hem ook navegen met een droge doek.

Stap 5

Tijd om jezelf te belonen… Eventjes voetjes in de lucht, in de zetel een filmpje kijken. 

Wil je nog meer praktische tips of wil je graag een waardevol gesprek met andere volgers? Dan ben je meer dan welkom in de Facebookgroep 365x Opruimen.

Bronhttps://www.youtube.com/watch?v=kmtM6JKxpew

AANBEVOLEN BLOGS

X