Velen onder jullie krijgen waarschijnlijk wel een flesje parfum, make-up of een setje beautyspullen cadeau. Maar hoe houden we al die “Beautyspulletjes” op orde?

Bron : mijn artikel in NINA
https://www.hln.be/nina/style/tips-van-de-opruimcoach-zo-berg-je-je-beautyspullen-netjes-op~a8f1e03f/?fbclid=IwAR1MMoborFkTwpypsd7RPMJk0fFH6WMbv8Ro-APoryYHT4JVXabmqk7HXoQ

Enkele tips :

Stap 1 - Maak ruimte en wees selectief

Maak de kast leeg en verzamel alles op een tafel. Zo krijg je snel een overzicht van de hoeveelheid beautyspullen dat je hebt. Zo heb je meteen een overzicht wat je er al uit kan halen omdat je het niet meer nodig hebt.


Stap 2 - Sorteren, sorteren en sorteren

Bekijk alle beautyspullen en gooi producten die voorbij hun houdbaarheidsdatum zijn weg. Beautyspullen en andere schoonheidsproducten zijn net als vele andere producten ook gevoelig om te bederven. Op de meeste cosmetische producten staat een houdbaarheidsindicator met een cijfertje. Dit cijfertje geeft aan hoe lang je het product kan bewaren na opening. Dit ziet eruit als een potje met een geopend dekseltje.

Stap 3 - Netjes opbergen

Het is geen goed idee om beautyspullen te bewaren in de badkamer. In een badkamer is het te vochtig en er is vaak een schommeling in de temperatuur. Deze 2 zaken zorgen ervoor dat producten minder goed bewaren. Bewaar je jouw spulletjes toch in de badkamer gebruik dan een goed afgesloten doosje zoals de doosjes van Ferrero Rocher. Deze doosjes zijn heel praktisch want ze zijn luchtdicht en doorzichtig. Dit is dan ook meteen 2 vliegen in 1 klap want je kan ook sneller zien wat erin zit.

Natuurlijk kan je ook superleuke en mooie opbergdoosjes vinden bij mijn partner So Clever : https://www.soclever.nl/?ref=tinafavache1

Voor meer informatie over de houdbaarheid van make-up kan je terecht op de blog over make-up .

De beste plaats om beautyspullen te bewaren is in de slaapkamer. Neem daarvoor een grote doos die afgesloten kan worden. Zo kan je alle producten netjes ordenen in de doos en blijven ze beschermd tegen het zonlicht. Een voordeel hiervan is ook dat alles op 1 plaats ligt… Ideaal niet?


En nog enkele extra belangrijke tips

  • “Gebruik wat je ziet staan!!!” Zet daarom potjes en flesjes op 1 rij naast elkaar in de badkamerkast.
  • Heb je iets dubbel plaats deze mooi achter elkaar.
  • Heb je teveel producten? Dan kan je een ‘trapje’ gebruiken in je kast zodat je alle ruimte optimaal kan gebruiken.

Veel succes met het opruimen van jouw beautyspulletjes.

Wil je graag nog meer opruim en organiseer tips? Dan ben je altijd welkom in de gratis Facebookgroep: “365x opruimen“.

AANBEVOLEN BLOGS

X