Hoe begin je hier nu het best aan? Er zijn tal van mogelijkheden om te ontspullen, op te ruimen en te organiseren… Je kan er zelf aan beginnen, je kan boeken lezen maar je kan anno 2021 ook kiezen om professionele hulp in te roepen van een “OpruimCoach”.

Do It Yourself 

De eerste mogelijkheid die je hebt, is het gewoon zelf proberen. Zeker voor wie hier geen budget voor wil of kan maken, is dit toch al een stap in de goede richting. Een stappenplan maken om te Ontspullen en een goede dosis motivatie kan eigenlijk al voldoende zijn. Ga gewoon van start en vaak komt de motivatie om door te zetten wel vanzelf.

Mijn tip aan jouw: “Zorg voor structuur, start klein en beloon jezelf na elk klein succesje dat je hebt geboekt”.

Merk je dat ontspullen op deze manier niet werkt voor jou dan zijn er nog andere mogelijkheden, lees even snel verder want ook voor jouw zit de ideale oplossing er tussen.

Zelfhulpboeken

Ja, iedereen kent ze wel… Die handige boeken die je waarschijnlijk in elke winkel kan terugvinden. Vaak bevatten deze een handig stappenplan om zaken gedaan te krijgen… Hiervan zijn mijn boeken echt wel een heel goed voorbeeld. Ze zijn een beetje vergelijkbaar met een bullet journal en deze bekijk je dus best als een handig “werkboek”. Het voordeel van mijn boeken is dat ze uniek in elkaar zitten en een handige leidraad zijn bij het ontspullen van een huis. Dus koop je een van deze boeken aan, ga er zeker in kliederen, schrijven, gummen, … .

Wil je graag meer weten over mijn boeken dan kan je terecht in mijn Shop. Klik hier voor “Mijn opruimboek” of “Het opruimboek voor mijn gezin“.

Een workshop volgen (fysiek of online)

Soms is het ook wel eens leuk om verhalen van anderen te horen of om algemene en praktische tips te krijgen. Ook specifieke situaties zoals een verhuis komen in deze workshops aanbod. De prijzen variëren wat maar gemiddeld mag je wel rekening houden dat een workshop ongeveer 15 euro kost. Wat dus eigenlijk echt goed meevalt. Bovendien krijg je daarvoor al heel wat praktische tips waar je echt meteen wat mee kan doen.

Ik geef zelf regelmatig workshops, dus kijk zeker af en toe eens op mijn FB profiel bij "evenementen" om te kijken of daar een leuk aanbod bij zit.

In groep / community

Merk je bij jezelf dat je echt niet vooruit komt en dat je echt wel extra motivatie en misschien wel wat groepsdruk kan gebruiken? Dan zijn de community’s ook zeker een meerwaarde. Denk hierbij dan aan 365x opruimen, 365x opruimen – kinderspullen. De groepen zijn volledig gratis en vrijblijvend.

Wil je meer te weten komen over mijn groepen? Kom dan zeker en vast langs in de Facebookgroepen 365x opruimen en 365x opruimen – kinderspullen.

Routine-Academy of Routines op Maat

Wil je na je opruimactie het ook ordelijk en overzichtelijk houden ? Dan is het implementeren van goede routines een absolute must. Want zonder deze routines, zal je stevige opruimsessie van korte duur zijn in zichtbaarheid.

Daarom kan je bij mij ook voor dit vervolgtraject aankloppen.

Via mijn Routine Academy kan je 12 online Routines aanleren die jouw huishouden volledig onder controle krijgen en houden. Via deze link kan je alvast de eerste gratis Routine testen 🙂
En via deze link kan je dan aansluitend ook de gratis webinar volgen met een hoop tips, advies en een leuk aanbod.

Denk je dat een online programma niks voor jou is, dat je echt een "helpende hand" aan huis nodig hebt ? Dan kan je via mijn website het contactformulier invullen waarin we gaan bekijken om de Routines op Maat op te starten. Dit is natuurlijk wel de duurste aanpak maar uiteraard krijg je echt ook wel waarde voor wat je betaald.

Veel mogelijkheden dus om op te ruimen of routines op te bouwen en te onderhouden 😉
Aan jou de keuze !

Elk huisje, zijn kruisje
Zijn rommel en manier om er mee aan de slag te gaan.

Tina Favache

Er zijn natuurlijk verschillende manieren om aan die opruim te beginnen. Bekijk hier een blog over "verschillende opruimtechnieken"

AANBEVOLEN BLOGS

X