Terug naar school na een fantastische vakantie. De kinderen zullen er alvast klaar voor. Maar… is de boekentas er ook al klaar voor? Hier vind je alvast enkele praktische tips.

Na een fijne en ontspannende vakantie is het tijd voor de kinderen om terug naar school te gaan, terug de dagelijkse routine in. Het klaarmaken van de schooltas hoort daar dus ook bij! Zijn je kinderen oud genoeg? Dan kan je dit samen doen met hen, een leuk ouder-kind moment om terug van start te kunnen gaan zonder of met minimale stress.

Terug naar school

Enkele praktische tips om compleet terug naar school te gaan

  • Maak de boekentas helemaal leeg mocht dat nog niet gebeurd zijn. Selecteer wat er in mag blijven en wat weg moet. Indien nodig kan je nog gauw iets in de was steken 🙈
  • Zijn er nog dingen die moeten in orde gebracht worden? Zoals papiertjes ingevuld, rapporten die getekend moeten worden of agenda’s die afgetekend moeten zijn.
  • Zijn alle noodzakelijke toebehoren voor school proper, gelabeld en in goede staat? Zoals de brooddoos, zwemzak, pennendoos, …
  • Moeten er alsnog nieuwe toebehoren gekocht worden omdat ze aan vervanging toe zijn? Denk hier zeker ook aan balpennen, potloden, … .
  • Check bij jongere kinderen ook zeker even de sjaal, muts en wanten op naam en/of label.

Zijn we er nu helemaal klaar voor???? Joepie, weer wat minder stress maandagmorgen 🤓

Alvast veel succes aan alle ouders van de schoolgangers en uiteraard ook aan alle schoolgangers zelf!


Voor meer praktische tips en leuke opdrachten rond kinderen, kinderspullen en routines kan je alvast een kijkje nemen in de Facebookgroep 365x opruimen – kinderspullen.

Heb je hulp nodig bij het maken van de ochtendroutine van jouw kinderen dan kan je zeker een kijkje nemen in onze shop. Daar heb ik een hele praktische routineklok om kinderen een routine aan te leren.

Tina Favache

Opruimcoach, Routinecoach & Auteur