Hoe kan je de creatieve en chaotische geest van kinderen en een opgeruimde speelkamer combineren? Dat heb je je waarschijnlijk al heel vaak afgevraagd. Kinderen kunnen er al snel een rommeltje van maken op hun kamer en heel vaak weet je als ouder niet hoe je hier het beste mee kan omgaan. Want het ouderschap op zich is vaak al een grote challenge.

Tijd om toch even die chaos op orde te zetten. Met deze 2 praktische tips ben je al een heel eind verder.

Speelkamer
Kids spelled word with plastic blocks background

Tip 1: De knutseldoos in de speelkamer

Heel wat kinderen vinden het super leuk om te knutselen. Zelfs met hele jonge of oude kinderen is dit het geval. Dus niets leuker dan een knutseldoos. Aan jou als mama of papa om orde te scheppen en dit te organiseren zonder veel schroom.

Om het een beetje gecontroleerd te kunnen doen, voorzie je best voor elk kind 1 doos of bak. Dit omdat elk kind een andere manier heeft van creatief bezig zijn met hun spulletjes. Het ene kind vind glitter super leuk maar het andere kind heeft liever crêpepapier. Dit brengt bovendien nog een extra voordeel met zich mee, ze zullen minder snel ruzie maken.

Nog een extra leuke tip: Laat de kinderen hun eigen knutseldoos versieren. Dit zullen ze heel erg leuk vinden!

Speelkamer

Tip 2: Wees selectief in bewaren

Er is niets mis met een beetje selectief te zijn in wat je wel en niet wil bewaren. Denk hierbij aan de knutselwerkjes en tekeningen die je aan het einde van het schooljaar meekrijgt. Het is onmogelijk om alles te bewaren.

Kinderkamer

Wil je een handige manier om te beslissen wat je wil bewaren en wat weg mag? Dan kan je doorverwijzen naar een blog over het bewaren van werkjes en tekeningen.


Wil je graag meer praktische tips en tricks leren over opruimen en routines met kinderen? Dan ben je altijd welkom in de Facebookgroep 365x opruimen – kinderspullen.


Tina Favache

Opruimcoach, Routinecoach & Auteur
Opruimcoach

Bron: Story (12/03/2019)