Kleurencodes doorheen je huis

Kleurencodes doorheen je huis

Heb je verschillende kinderen in huis dan zijn kleurencodes doorheen je huis best wel handig. De kleuren in ons huis zijn blauw en groen. Zeker ook handig wanneer kinderen samen naar school gaan want dan kan je heel gemakkelijk aanduiden met de kleuren voor wie wat is precies is zonder discussie. Ook de labels voor school zijn aanwezig. Daar gebruik ik persoonlijk geen apart kleur voor maar het kan natuurlijk ook als je dat wil.

Kleurencodes doorheen je huis geeft rust

Elk kind zijn kleur, handig voor alle doosjes en potjes. Toen ik het de eerste keer introduceerde gingen ze na aankoop eerst in de vaatwasmachine en werden meteen daarna goedgekeurd door mijn 2 kastaars. Nu is er op zijn minst geen discussie meer wat voor wie is. Maar het bespaard me telkens heel veel afwas.
Kleurencodes doorheen je huis

Verschillende kleuren, elk zijn kleur

Zoals je zal merken op de foto zie je 2 kleuren, groen en blauw. Sinds hun geboorte gebruik ik voor mijn jongens elk een kleur. Mijn oudste zoon heeft blauw en mijn jongste heeft de kleur groen.

Dit trekt zich door in het volledige huis: de plaats om hun jas te hangen, hun schoenen te zetten, hun glas te zetten op het regenboog-dienblad, de kleur van hun handdoeken en in hun schoolmateriaal.

Ik geef toe, ik ben een voorstander van het merk Sistema voor de brooddozen en alles wat erbij hoort. Ze zijn stevig en duurzaam. Elke dag in de vaatwasmachine en op 4 jaar nog geen enkele beschadigd of kapot exemplaar.

Wil je meer te weten komen over het opruimen met kinderen? Lees dan zeker mijn blog hierover.

Verschillende formaten & vormen

Waarom heb je zoveel verschillende soorten doosjes? Wel, om tetris te kunnen spelen in mijn schuif!

Nee hoor, ik geef heel verschillende dingen mee naar school. Van gewone boterhammen tot slaatjes, pistolets, pasta’s,… . Daarom dat ik verschillende formaten heb. Ik zoek gewoon waar wat het beste in past.

Ook qua fruit / groenten of koekjes heb ik verschillende potjes om verschillende opties te kunnen combineren. Ik zie het dagelijks als een uitdaging en hou daar ook van.

Kleurencodes doorheen je huis

Kleurencodes doorheen je huis kan je overal gebruiken

Als laatste stap is het dan natuurlijk alles mooi in de kast krijgen. En wonderlijk maar waar lukt dit elke keer opnieuw 🙂

Hopelijk vlot het bij jullie ook al wat. Niets leuker als op een ontspannen manier kunnen aftellen naar de eerste schooldag toch?

Hoe heb jij dit allemaal regelt voor jullie kids? Wil je het met mij delen? Kan dan zeker een kijkje nemen in de groep 365x opruimen – kinderspullen.

In mijn huis lijkt altijd een bom ontploft!

Hoe hard ik ook mijn best doe om op te ruimen en te poetsen, ik blijf maar rondlopen doorheen mijn huis als een kip zonder kopen ik zie geen verschil. Herken jij jezelf hierin?

In mijn huis lijkt altijd een bom ontploft!

Hoe hard ik ook mijn best doe om op te ruimen en te poetsen,
ik blijf maar rondlopen doorheen mijn huis als een kip
zonder kop en ik zie geen verschil.
Herken jij jezelf hierin?