Kleuren

Kleuren doorheen het huis

De kleuren in ons huis zijn blauw en groen. Binnenkort begint het schooljaar alweer en deze lijn trek ik dan maar al te graag door. Ik heb alvast alles in huis om mijn jongens weer te laten starten.

Nieuwe boekentas voor de oudste, want die gaat nu naar het eerste leerjaar. Inclusief de nodige kaften, kaftpapier en etiketten. Nieuwe turnspantoffels voor de jongste en een zwemzak. En natuurlijk een assortiment brooddozen, koekjesdozen, fruitdozen, … Het enige wat nog gedaan moest worden was alles labelen en organiseren.


Onrustig

Ik geef toe, dit jaar was ik er dus laat mee. Normaal is bij mij alles minstens een maand op voorhand al klaar. Noem het hoe je het wil, ik zal het niet ontkennen… het is best freaky. Dus was ik zeer blij dat donderdag mijn labeltjes aankwamen zodat ik er dit weekend kon invliegen.

Alle doosjes en potjes kwamen dus uit de doos, gingen in de vaatwas en werden goedgekeurd door mijn 2 kastaars.

Kleuren labels

Verschillende kleuren, elk zijn kleur

Zoals je zal merken op de foto zie je 2 kleuren, groen en blauw. Sinds hun geboorte gebruik ik voor mijn jongens elk een kleur. Mijn oudste zoon heeft blauw en mijn jongste heeft de kleur groen.

Dit trekt zich door in het volledige huis : de plaats om hun jas te hangen, hun schoenen te zetten, hun glas te zetten op het regenboog-dienblad, de kleur van hun handdoeken en in hun schoolmateriaal.

Ik geef toe, ik ben een voorstander van het merk Sistema voor de brooddozen en alles wat erbij hoort. Ze zijn stevig en duurzaam. Elke dag in de vaatwasmachine en op 4 jaar nog geen enkele beschadigd of kapot exemplaar.


Wil je meer te weten komen over het regenboog-dienblad? Lees dan zeker mijn blog hierover.


Verschillende formaten & vormen

Waarom heb je zoveel verschillende soorten doosjes? Wel, om tetris te kunnen spelen in mijn schuif!

Nee hoor, ik geef heel verschillende dingen mee naar school. Van gewone boterhammen tot slaatjes, pistolets, pastas,…
Daarom dat ik verschillende formaten heb. Ik zoek gewoon waar wat het beste in past.

Ook qua fruit / groenten of koekjes heb ik verschillende potjes om verschillende opties te kunnen combineren. Ik zie het dagelijks als een uitdaging en hou daar ook van.


Kleuren puzzelen in de kast

Als laatste stap is het dan natuurlijk alles mooi in de kast krijgen. En wonderlijk maar waar lukt dit elke keer opnieuw 🙂

Ik geef dus toe… deze foto maakt mijn dag gewoon goed.

Kleuren dozen

Hopelijk vlot het bij jullie ook al wat. Niets leuker als op een ontspannen manier kunnen aftellen naar de eerste schooldag toch?


Hoe heb jij dit allemaal regelt voor jullie kids? Wil je het met mij delen? Kan dan zeker een kijkje nemen in de groep 365x opruimen – kinderspullen.


Tina Favache

Opruimcoach, Routinecoach, Auteur & uiteraard ook Mama
Opruimcoach