Zoals velen onder jullie al zullen weten is “Het opruimboek voor mijn gezin” mijn 2e boek. Na mijn eerste boek, Mijn Opruimboek, kreeg ik de kans om nogmaals aan het schrijven te gaan en kijk… Dit is het resultaat!!

Het opruimboek is een leuke aanvulling op mijn eerste boek. Maar nu gaan we ook meteen de kinderen betrekken in het hele verhaal van opruimen en ordenen.

Het opruimboek voor mijn gezin

Samen opruimen met kinderen

Doorheen mijn opruimverhaal is het altijd al heel belangrijk geweest dat kinderen worden betrokken bij het opruimen. Hierdoor leren ze omgaan met de dagelijkse routine van een huishouden.


Waarom “het opruimboek voor mijn gezin”?

Dit gaat nog een stapje verder op mijn eerste boek. In dit boek staan praktische tips die handig kunnen zijn voor jou maar ook voor de kinderen in het gezin. Bepaalde, kleine taken kunnen kinderen ook prima uitvoeren en dan kan dit boek daar alvast een handje bij helpen.

Door dit samen te doen met kinderen krijgen ze ook meer inzicht in opruimen. Ze leren er een basis mee waarop ze verder kunnen bouwen. Kinderen leren omgaan met het huishouden en dagelijkse taken die daarbij komen kijken.

Een handige leidraad

Wil je graag het “opruimconcept” integreren in jouw gezin? Heb je vaak ook een onrustig gevoel als je thuiskomt? Heb je het idee dat je huis vaak een rommeltje is? Geen nood hiervoor bestaat een oplossing en daarbij kan dit boek je alvast een stap vooruit helpen.

Uiteraard hoef je dit niet alleen te doen en kan je voor de nodige motivatie terecht in mijn Facebookgroep voor Kinderen. Daar kan je steun en motivatie vinden aan alle leden. Je kan er ook terecht om ideetjes op te doen of om je eigen ideeën door te geven aan anderen.

Alvast veel leesplezier gewenst met mijn 2e boek.Tina Favache

Opruimcoach, Routinecoach & Auteur
Opruimcoach