Vorige week was het dan eindelijk zo ver. De lancering van mijn boek. Ik mocht mijn boek voorstellen! De stress van de laatste dagen viel van mijn schouders toen ik mocht spreken over mijn passie.

Even uit mijn comfortzone komen is ook voor mij nog best wel lastig. Maar eens begonnen, half gewonnen.

Lancering

Rommel in fases

Hoe ontstaat rommel nu eigenlijk? Dit is echt verbonden met fases in het leven… in iedere fase heeft rommel een andere oorzaak.

Denk maar aan een geboorte, alle extra spullen die in huis komen wanneer je een kindje mag verwelkomen in je gezin. Nog een ander voorbeeld. Kinderen gaan uit huis en gaan alleen wonen. Ze laten hun spullen veilig thuis achter maar wat nu gedaan?

Het is dus niet zomaar spullen kopen en in huis laten rondslingeren. Vaak zit er ook echt een oorzaak achter en deze moet aangepakt worden om het probleem op te lossen.

Lancering

De lancering en …

De lancering van mijn boek was een samenwerking met New Story. New Story is een winkel waar je tweehandsspullen kan binnenbrengen en waar ze deze te koop aanbieden. Een handige oplossing om je kinderspullen een tweede leven te geven wanneer je ze niet meer nodig hebt. Handig toch? Iemand anders verkoopt ze voor jou en jij verdiend er nog wat aan.


Opruimen doe je best in groepen

Zo doe ik het in mijn boek en doorheen mijn consulten. Ik ruim op en verdeel mijn spullen in groepen:

  • Weggooien, enkel wanneer het stuk is! Het is zeker niet mijn eerste optie maar soms is het echt onherstelbaar. Dan moet je nadenken of je het opnieuw gaat kopen. Is het echt noodzakelijk? Bestaat er een even goed alternatief?
  • Weggeven kan ook maar doe het op een beleefde manier en dring het niemand op!
  • Recycle is zeker een goede oplossing voor spullen in goede staat!! Denk aan een kringwinkel, dierenasiel, goed doel, … . Ze zullen zeker erg blij zijn met je gift!
  • Verkoop het 2e hands. Denk wel na voor je dit doet! Is het mijn energie en tijd waard? Heeft het voldoende waarde om er tijd in te steken? Denk ook even aan New Story… ze nemen spullen met plezier van je over!
Opruimen in groepen

Voor meer informatie kan je terecht op mijn Facebookgroep 365x opruimen.

Wil je graag mijn nieuwe boek kopen dan kan je deze bestellen op mijn online Shop. Bovendien kan je ook een gesigneerde versie verkrijgen als je dat wil. Dan moet je dit even vermelden bij je bestelling.


Tina Favache

Opruimcoach, Routinecoach & Auteur