Ik ben mama. “Ik ook” hoor ik velen onder jullie nu denken. Maar ik ken Tina net wat beter en langer dan jullie. Ik ben namelijk de mama van Tina.

Ik ben Hilde, 59 jaar, sinds 1980 getrouwd met Jean-Luc, de papa van Tina en wij wonen in Elewijt bij Mechelen. 

Hopelijk vinden jullie het leuk om via mijn blog een beetje achtergrond mee te krijgen over jullie coach. Ik vertel graag hoe zij vroeger was, als kleuter, als tiener. Maar ook hoe we soms brainstormen over bepaalde originele ideeën die Tina naar voor brengt …

De Mama van Tina favache

Spontaan meisje

Tina is onze oudste, geboren in 1981. Een schattig engeltje, haar blonde lokken dikwijls op twee guitige staartjes. De eerste 8 jaar was zij ‘enig’ kind. Ze was dan ook in de hoogste hemel toen we haar vroegen of zij het zag zitten om een broertje of zusje erbij te krijgen. Voor alle duidelijkheid, ik was toen nog niet zwanger. Dus toen de juf mij aan de schoolpoort proficiat wenste, moest ik met blozende kaken toegeven dat we ‘nog aan het oefenen’ waren. Wie was er wat àl te uitbundig maar héél enthousiast geweest …

Begin 1990 kwam eindelijk de langverwachte broer, Yanick. En het was direct grote liefde, die 2 waren 2 handen op één buik. 

Na de schoolperiode zette Tina haar eerste stappen in de wereld van de ‘werkende mens’. Ze leerde haar man Kris kennen en snel gingen ze op eigen benen staan en verhuisden naar Duffel. Yanick volgende na enkele jaren en ging met Emy in Hofstade wonen. En 7 jaar geleden werden we tot ons groot geluk gepromoveerd van de mama en papa naar moeke en vake voor Stefano en later Esteban.

Tina Favache

Nieuwe horizonten

Maar het verhaal eindigt hier niet, Tina wilde méér. Ze startte iets op van zichzelf, waar ze hart en ziel kon insteken. Ze volgde verschillende intensieve opleidingen om opruimcoach te worden. Een vrij nieuw begrip in België, vertelde ze ons. Ze vroeg ons of wij het zagen zitten om mee te luisteren naar haar ideeën, helpen met nalezen, knutselen, opbouwen en afbreken van standen op beurzen, of meekomen, … je kan het zo gek niet bedenken. Natuurlijk zeiden we volmondig ‘ja’. 

3 jaar later voelen ons gelukkig dat we mee mogen helpen aan de opbouw van haar verhaal. 

Ondertussen is onze veelzijdige dochter het gezicht achter Quali-time, de 365-groepen, schrijver van de opruimboeken, blogger, … en wat gaat er nog volgen?

Hilde D’hooge, De mama van Opruimcoach Tina Favache


Dit was Hilde, 1 van onze blogmama’s. Wil je graag ook blogmama worden? Klik dan hier voor meer informatie.


Heb je interesse om ook blogmama te worden? Neem dan contact op met Tina Favache. Je kan bij haar terecht via haar Facebookgroep 365x opruimen.


Tina Favache

Opruimcoach, Routinecoach & Auteur
Opruimcoach