Ik ben Sofie en ik ben 36 jaar. Ik ben mama van 3 zoontjes. Mijn kindjes zijn 7, 6 en 4 jaar. Een gestructureerde chaos, zo kan je dit echt noemen. Daarnaast hebben we nog een huishouden met een beest of 35 die deel uitmaken van onze vzw. Dus ook een drukke bezigheid op zich.

Naast opruimen thuis, heb ik ook nog een educatieve insectencaravan en een tipi om opgeruimd te houden. Hoe ik dat allemaal doe, geen idee, ik modder maar aan, lees veel hoe ik het kan aanpakken en als ik begin, lijkt er maar geen einde aan te komen. Herkenbaar, hoor ik je nu denken! 

Chaos met structuur

De basis voor mijn chaos

Ik noem mijn gebrek aan orde soms liefdevol mijn gestructureerde chaos. Want hoe vreemd het misschien ook klinkt, ik kan wel heel veel vinden in mijn chaos. Maar daar zijn mijn huisgenoten minder tevreden mee… 

Dus ik ga voor gestructureerde chaos en in tijden dat het leven wat meer op zijn kop staat, kan orde in huis soms wel goed doen.


Bron van inspiratie en herkenbaarheid

Ik hoop dat ik jullie mee kan nemen in een herkenbaar beeld van een huishouden draaiende te houden met een snel afgeleid brein. Want dat is namelijk mijn grootste uitdaging: niet afgeleid geraken en alles afwerken… Ah ja en slim en efficiënt opruimen, daar hou ik ook van!

Zoals zo vaak hangt mijn opruimplan op aan mijn kast, mooi uitgewerkt en haalbaar. Ik weet dus perfect waar ik aan moet beginnen en de afloop… vaak een goed bewaard geheim, ook voor mij …

Groetjes van Sofie, de Blogmama


Dit was Sofie, 1 van onze blogmama’s. Wil je graag ook blogmama worden? Klik dan hier voor meer informatie.


Wil je graag weten hoe het verder ga met de blogverhalen van Sofie? Volg dan zeker de Facebookgroep 365x opruimen.


Tina Favache

Opruimcoach, Routinecoach & Auteur
Tina Favache