My Nametags en organisatiecoach Tina Favache geven je 5 tips om te ontsnappen aan de stress van terug naar school

Meer dan 1,1 miljoen kinderen 1 terugkeer naar school part-time of full-time vanaf 1 st september. Het is niet makkelijk om na twee maanden vakantie goede gewoontes weer op te pakken! Maar tussen de tijd te respecteren en prikkelbaar kinderen uit bed, de week van 1 st september was niet een cakewalk voor ouders. Labelmaker My Nametags en professionele schoonmaak- en organisatiecoach Tina Favache geven je enkele tips om de back-to-school rush de eerste weken leuker en minder stressvol te maken.

De weken voor en na de 1 ste september waren spannend, maar vaak belastend voor veel ouders en kinderen. Plots moet je weer een strikte ochtendroutine invoeren. En 's avonds is het vaak niet beter. Huiswerk staat weer op het programma en de avonden lijken ineens drie uur korter als je je moet organiseren om de hervatting van vrije tijd en school het hoofd te bieden.

Maar waarom zou september noodzakelijkerwijs synoniem moeten zijn met stress? Er zijn verschillende tips die nuttig kunnen zijn voor kinderen en ouders. Tina Favache is al enkele jaren personal coach in schoonmaak en organisatie. Ze weet als geen ander structuur op te bouwen in de meest complexe situaties. In samenwerking met labelmaker My Nametags heeft ze vijf tips opgesteld die ze essentieel vindt.

Begin op tijd

Tijdens de vakantie is het essentieel om een ​​beetje los te komen. Ook kinderen hebben momenten nodig waarop ze zichzelf kunnen zijn. Sta op of folden later, eet een beetje minder gezond: het maakt deel uit van het spel, maar het is niet de overgang naar de 1. vergemakkelijken St september.

Tina Favache: “Begin vroeg genoeg terug naar goede gewoonten. Kinderen houden van routine en hebben behoefte aan structuur. Als je geleidelijk aan de klok aan te passen voor de week voorafgaand aan de 1 ste september en als je je kinderen vroeger naar bed, ze geleidelijk vinden hun ritme en ze zullen minder prikkelbaar week van school. "

Herhaal je ochtendroutine

De meeste mensen schatten hun tijd 's ochtends verkeerd in en hebben 15 minuten extra nodig om al hun taken comfortabel uit te voeren. De oplossing ? Bereid alles de avond van tevoren voor.

“Ik raad mensen altijd aan om de avond ervoor schooltassen, sporttassen en zelfs de ontbijttafel klaar te maken. Genoeg om veel tijd te besparen en onnodige stress in de ochtend te voorkomen. Benadruk dat uw kind het zal waarnemen en waardoor het ook nerveuzer wordt. Als je nog steeds weinig tijd hebt, heb je twee opties: eerder opstaan ​​of dingen uit je ochtendroutine schrappen”, zegt Tina.

Definieer tijdvakken

Kinderen hebben graag duidelijke plannen. Stel dus tijdvakken in waarin ze kunnen ontbijten, aankleden of baden. Heeft u jonge kinderen die nog niet kunnen klokkijken? Gebruik een routineklok. Het is niet nodig om 100 keer te vragen of ze hun toast op hebben... 

Label alles

Is jouw kind het onvoorzichtige type en laat hij zijn spullen altijd rondslingeren, ondanks het advies? Je kunt de effecten ervan beter labelen. Zijn leraar zal in staat zijn om voorwerpen die in de klas zijn vergeten, gemakkelijk aan je terug te geven. Je hoeft je niet meer af te vragen waar de lunchbox is gebleven! 

“Ik ben een fan van labels als My Nametags. Elk kind kan zijn eigen personaliseren. Ik gebruik het ook om aan te geven waar ze hun schoenen, hun schooltas of hun pooltas moeten laten. Etiketten zijn ook handig om aan te geven welk speelgoed waar moet worden neergezet. Het zijn kleine details, maar ze maken het leven een stuk makkelijker”, zegt Tina.

"Onze labels zijn er om ouders en kinderen te helpen", zegt Lars B Andersen, CEO van My Nametags. “Zojuist hebben we een hele reeks nieuwe iconen aan onze webshop toegevoegd, zodat kinderen nog meer een label kunnen creëren dat bij hun persoonlijkheid past. En het werkt! Kinderen raken minder snel gelabelde items kwijt. Ook zijn onze etiketten voorzien van een antibacteriële coating: een goed punt in deze tijd. "

Betrek je kind erbij

Dit advies sluit aan bij het vorige: betrek uw kind bij uw beslissingen. Een kind dat zijn eigen broodtrommel of kalebas kiest, zal het minder snel verliezen dan wanneer hij het van zijn broer of zus heeft geërfd. Laat uw kind ook zijn menu samenstellen. Je hebt veel minder restjes. 

Ondanks alles een slecht humeur?

Is uw kind prikkelbaar aan het begin van het schooljaar? Geef haar na elke schooldag minstens een kwartier rust. Je zult snel verbetering zien. Lijkt je kleine wolf nog steeds bezig? Praat met hem voor het slapengaan en vraag hem wat hij wel en niet leuk vond aan zijn dag. Samen vindt u zeker een oplossing.

--------------------

Tina Favache is beschikbaar voor interviews. Contacteer mynametags@youengine.be om een ​​afspraak te maken.

https://www.statistiekvlaanderen.be/nl/prognose-van-de-schoolbevolking#:~:text=Begin%202020%20waren%20er%201.123,en%20met%2017%20jaar%20oud

OVER MIJN NAAMPLAATJES

My Nametags  is één van de grootste producenten in België van zelfklevende naamlabels en instrijklabels. Naamlabels zijn geschikt voor duizenden toepassingen, van het labelen van kleding en briefpapier tot het labelen van stoffen en schoeisel. Het bedrijf werd in 2004 opgericht door Lars B. Andersen, die de spullen van zijn kinderen wilde labelen. Zijn ambitie was om een ​​bedrijf op te richten dat in staat is om de beste naamlabels ter wereld te produceren.  

My Nametags  biedt nu 10 jaar wasgarantie, ongeëvenaard in de branche. De labels zijn onafhankelijk getest en verkozen tot de beste labels van België. In de loop van de tijd heeft het bedrijf ernaar gestreefd om de zeer gerespecteerde reputatie voor kwaliteit en service die het vandaag heeft, te creëren en te behouden, met een klanttevredenheid van 99% die ongeëvenaard is bij etiketteringsbedrijven. My Nametags  is het enige etiketteringsbedrijf in België dat antibacteriële etiketten levert.   

My Nametags
Box 57, 3de verdieping
Waterloo Office Park
Building M, Richelledreef 161
1410 WATERLOO
BELGIE

AANBEVOLEN BLOGS

X