Routines in het dagelijks huishouden

Routines in het dagelijks huishouden

Routines in het dagelijks huishouden zouden je leven een stukje stressvrijer en eenvoudiger kunnen maken. Je zal het zeker wel herkennen …

Je loopt als een kip zonder kop doorheen je huis, je doet vanalles maar op het einde van de dag heb je eigenlijk toch niets gedaan.

Het lijkt alsof je de controle verliest en je telkens opnieuw het idee hebt dat een bom ontploft is in je huis.

Herkenbaar? Dan is deze blog zeker iets voor jouw!

Al hou kreeg ik het idee dat gezinnen vaak “Routine” of “Structuur” misten ben ik me daar in gaan verdiepen. Ik wil je nu meteen al enkele tips geven zodat je nu meteen aan de slag kan met je huishouden. Wil je meteen aan de slag met je dagelijks huishouden? Schrijf je dan nu gratis en vrijblijvend in voor de eerste module van mijn training “12 unieke Routines“.

Routines in het dagelijks huishouden
Heb je op dit moment ook behoefte aan extra opruimtips? Word dan snel lid van mijn groep 365x opruimen.

Praktische tips voor routines in het dagelijks huishouden

Je wil graag meteen aan de slag met de meest stressvolle zaken van het dagelijks huishouden? Dan denk ik al heel snel aan de ochtendmomenten maar ook bijvoorbeeld de post komt al snel bij me op. We kennen het vast allemaal wel… We staan ‘s morgens te bibberen van de stress aan de auto omdat het weer niet vlot verlopen is. Of we hebben plots een aangetekende zending in de bus omdat we een factuurtje niet hebben geopend. Dit maken we echt allemaal wel eens mee… Maar hier zijn gelukkig wel oplossingen voor! Hier alvast mijn tips voor routines in het dagelijks huishouden. Veel leesplezier.

Tip 1: Ochtend Routines in het dagelijks huishouden

Heb je teveel stress voor je naar school en/of werk moet vertrekken? Dan wordt het tijd om even jouw planning voor ‘s morgens te bekijken. Maak een overzicht van alle taken die je ‘s morgen wil doen en schrijf dat op voor jezelf. Vermeld bij elke taak hoe lang dit duurt. Begin dan bij het moment waarop je moet vertrekken en tel terug in tijd. Kom je tijd tekort? Schrappen maar en plan het de avond voordien in dat zal je veel stress besparen.

Tip 2: Start met een postroutine

Loopt er regelmatig iets fout met je post? Geraak je snel wat kwijt en blijven facturen te lang liggen? Dan moet je hier echt vaste momenten en vaste tijdstippen voor vastleggen. Verzamel al je post op 1 plaats en bekijk in je planning wanneer je tijd vrij kan maken voor je persoonlijke administratie. Inplannen in de boodschap!

Tip 3: Tijd voor een opruimroutine

Vind je vaak eens iets niet terug? Zijn er spulletjes die door je huis slingeren die geen vaste plaats hebben? Dan is het een goed idee om even een opruimmomentje in te plannen. Dit doe je elke dag en plaatslosse spulletjes geef je een vast plaatsje dat voorkomt dat je ze verliest.
Wil je nog meer tips en trics? Start vandaag nog met mijn gratis Routinemodule! Je kan je aanmelden via het linkje of via onderstaande knop.

In mijn huis lijkt altijd een bom ontploft!

Hoe hard ik ook mijn best doe om op te ruimen en te poetsen, ik blijf maar rondlopen doorheen mijn huis als een kip zonder kopen ik zie geen verschil. Herken jij jezelf hierin?

In mijn huis lijkt altijd een bom ontploft!

Hoe hard ik ook mijn best doe om op te ruimen en te poetsen,
ik blijf maar rondlopen doorheen mijn huis als een kip
zonder kop en ik zie geen verschil.
Herken jij jezelf hierin?