Ordelijk binnen het gezin is soms een moeilijke maar echt wel een hele belangrijke. Start zo vroeg mogelijk met het aanleren van ordelijkheid bij je kinderen. Hoe sneller je start, hoe gemakkelijker kinderen dit gedrag ook aanleren. Dit is bovendien belangrijk in het dagelijkse leven en ook voor hun toekomst!


Ordelijk creatief

Gaat dat wel samen? Ja, tuurlijk wel! Ordelijk en creativiteit dat gaat hand in had maar niet op hetzelfde moment. Leer je kinderen van het begin af aan dat orde na creativiteit komt. Stel je voor dat ze schilderen dan maken ze uiteraard wel een beetje rommel … maar nadien kan je dat samen opruimen! Leuk toch?

Als je dit elke keer zo doet dan is dat ook “logisch” voor je kind en dan zal je kind dit ook snel overnemen om het dan ook zelf zo te doen. Door hun brilletje zien ze dit dan ook als “normaal” waardoor het snel een automatisme zal worden.

ordelijk

Ben je eventueel nog op zoek naar een leuke activiteit voor deze zomer om te doen met je kinderen? Dan kan je hier alvast eens kijken op mijn blog.


Hoe doe ik het thuis?

Zelf ben ik van nature altijd erg opgeruimd, mijn autistische kantje. Het is voor mezelf niet altijd erg positief maar ik kan er nu zelf eenmaal niets aan doen. Daarom werd ik ook Opruimcoach, omdat dit is wat ik graag doe.

Tijdens het weekend is de regel voor mijn kinderen: “Speel maar…” maar toch kan ik het soms niet laten om op een zaterdagavond een klein beetje op te ruimen. Voor mij is dit best moeilijk maar ik moet het nog steeds leren loslaten!

Ah wat, zelfkennis is toch echt wel het begin van alles… het past in elk geval goed bij mijn eigen talenten en daar mag ik ook wel fier op zijn, niet waar?

Tina Favache

Wil je graag wat meer tips en tricks opdoen? Dan ben je uiteraard altijd welkom in mijn Facebookgroep 365x opruimen.


Tina Favache

Opruimcoach, Routinecoach & Auteur
Opruimcoach

Bron: #8 Rommel bezorgt ouders het meeste stress