Ontspullen, opruimen, organiseren, …

Hoe begin je hier nu het best aan? Er zijn tal van mogelijkheden om te ontspullen, op te ruimen en te organiseren… Je kan er zelf aan beginnen, je kan boeken lezen maar je kan anno 2019 ook kiezen om professionele hulp in te roepen van een “Professional Organizer”.


Do It Yourself 🙂

De eerste mogelijkheid die je hebt, is het gewoon zelf proberen. Zeker voor wie hier geen budget voor wil of kan maken, is dit toch al een stap in de goede richting. Een stappenplan maken om te Ontspullen en een goede dosis motivatie kan eigenlijk al voldoende zijn. Ga gewoon van start en vaak komt de motivatie om door te zetten wel vanzelf.

Mijn tip aan jouw: “Zorg voor structuur, start klein en beloon jezelf na elk klein succesje dat je hebt geboekt”.

Merk je dat ontspullen op deze manier niet werkt voor jou dan zijn er nog andere mogelijkheden, lees even snel verder want ook voor jouw zit de ideale oplossing er tussen.


Zelfhulpboeken

Ja, iedereen kent ze wel… Die handige boeken die je waarschijnlijk in elke winkel kan terugvinden. Vaak bevatten deze een handig stappenplan om zaken gedaan te krijgen… Hiervan zijn mijn boeken echt wel een heel goed voorbeeld. Ze zijn een beetje vergelijkbaar met een bullet journal en deze bekijk je dus best als een handig “werkboek”. Het voordeel van mijn boeken is dat ze uniek in elkaar zitten en een handige leidraad zijn bij het ontspullen van een huis. Dus koop je een van deze boeken aan, ga er zeker in kliederen, schrijven, gummen, … .

Wil je graag meer weten over mijn boeken dan kan je terecht in mijn Shop. Klik hier voor “Mijn opruimboek” of “Het opruimboek voor mijn gezin“.


Een workshop volgen

Soms is het ook wel eens leuk om verhalen van anderen te horen of om algemene en praktische tips te krijgen. Ook specifieke situaties zoals een verhuis komen in deze workshops aanbod. De prijzen variëren wat maar gemiddeld mag je wel rekening houden dat een workshop ongeveer 15 euro kost. Wat dus eigenlijk echt goed meevalt. Bovendien krijg je daarvoor al heel wat praktische tips waar je echt meteen wat mee kan doen.

Group of diverse people having a business meeting

In groep

Merk je bij jezelf dat je echt niet vooruit komt en dat je echt wel extra motivatie en misschien wel wat groepsdruk kan gebruiken? Dan zijn de community’s ook zeker een meerwaarde. Denk hierbij dan aan 365x opruimen, 365x opruimen – kinderspullen en 365x opruimen – limited. De eerste groepen zijn volledig gratis en vrijblijvend voor de limited groep vraag ik een kleine minimale bijdrage want daar krijg je een stuk persoonlijkere coaching dan in de gratis groepen.

Wil je meer te weten komen over mijn groepen? Kom dan zeker en vast langs in de Facebookgroepen 365x opruimen en 365x – kinderspullen.

Wil je liever op een persoonlijkere manier ondersteund worden maar toch nog in groep dan kan je in de Shop meer informatie vinden.


Coaching

Wil je het meteen goed doen? Dan kan je er natuurlijk ook altijd voor kiezen om een coach in te huren. Deze komt dan ook tot bij jou thuis om daar alles grondig te gaan aanpakken. Hierdoor krijg je meteen concrete tips en tricks die echt voor jou en jouw gezin van toepassing zijn. Dit is natuurlijk wel de duurste aanpak maar uiteraard krijg je echt ook wel waarde voor wat je betaald. Ik steek ook echt meteen samen met jou de handen uit de mouwen.

Dus zie je het even niet meer zitten om het alleen aan te pakken of wil je echt concrete en praktische tips voor jouw persoonlijke situatie? Dan mag je altijd contact opnemen. Voor meer informatie kan je altijd meer vinden op Quali-Time.


Ik wens je alvast veel succes maar ook veel plezier met het organiseren, opruimen en Ontspullen van jouw huisje!!


Tina Favache

Opruimcoach, Routinecoach en Auteur

Bron