Dat mama’s lange dagen maken en het werk nooit stopt, is niets nieuws onder de zon. Onlangs werd in Amerika onderzocht hoeveel uur een mama nu eigenlijk precies werkt. En daaruit bleek dat mama’s met kinderen gemiddeld 98 uur per week werken! Dit kan je vergelijken met 2,5 voltijds jobs!

Tijdens de studie werden 2.000 Amerikaanse mama’s met kinderen tussen 5 en 12 jaar oud gevolgd. Daaruit bleek dat mama’s gemiddeld 98 uren per week werken. Gemiddeld begint de werkdag van een mama om 6u23, en blijft het werk (huishoudelijk of job-gerelateerd) doorgaan tot 20u30. En voor velen klinkt dat dan waarschijnlijk nog als een goede dag.

Werkende mama

Mama geven aan dat het nooit stopt!

Daarnaast bleek dat mama’s gemiddeld 1 uur en 7 minuten tijd voor zichzelf hebben per dag, als ze geluk hebben. Vier op de tien moeders gaf bovendien aan het gevoel te hebben dat het werk nooit ophoudt en dat ze constant bergop moeten lopen om het gezinsleven vlot te laten verlopen.


Lifesaver voor de mama

Tijdens de studie werd er ook een top 20 opgesteld van dingen die het leven gemakkelijker maken voor een mama. In die lijst staan onder andere vochtige doekjes, veel koffie, een iPad, Netflix, de kunst om gelijk waar en wanneer een hazenslaapje te kunnen doen, wijn, en grootouders en/of een goede babysit om beroep op te kunnen doen.


Altijd moe?

Mocht je je dus weleens afvragen hoe het toch komt dat je altijd zo moe bent: daarom dus. Al zijn de resultaten van deze studie wellicht niet echt verrassend voor de meeste ouders, het blijft toch confronterend om de cijfers zwart op wit te zien staan. Schouderklopje voor onszelf, want we doen het toch maar allemaal.

En remember: het is een fase, het is een fase, het is een fase…


Wil je graag praktische tips om jouw huishouden efficiënter te laten verlopen? Kom dan zeker eens kijken in mijn Facebookgroep: “365x Opruimen“.

Ben je nog op zoek naar praktische tips om het huishouden dragelijker te maken? Lees dan zeker deze blog!


Tina Favache

Opruimcoach, Routinecoach & Auteur
Opruimcoach

Bron