Strijken met strijkijzer

Strijken, geen fan van? De oplossing …

Het huishouden kan voor veel mensen een grote klus zijn. Zeker strijken en dat is geen pretje! Uitstellen of het gewoon niet doen is geen optie, want dan wordt het alleen maar erger.

Iedereen draagt kleren en dat zorgt natuurlijk voor bergen was. Gooi deze in de wasmachine en laat daarna drogen. Alleen dan heb je nog die vervelende kreukels in je kleren. Om kleding zo snel te strijken, heb je geen nieuwe strijkijzer of dure producten nodig. De oplossing is heel makkelijk, namelijk zilverpapier of aluminiumfolie.

Dit huishoudhulpje kan ons zoveel tijd besparen. Naast het feit dat het een praktisch product is voor in de keuken. Kan je het ook goed gebruiken om mee te strijken. Hoe je dat doet vind je hieronder en je kan het meteen in de praktijk omzetten als je aluminiumfolie in huis hebt.

Strijken

“Zilverpapier” om te strijken: Waarom en hoe?

Door een vel zilverpapier onder de hoes van je strijkplank te plaatsen. Zo zorg je ervoor dat het zilverpapier de warmte van het ijzer reflecteert. De extra warme ondergrond zorgt ervoor dat kreuken sneller verdwijnen. Heel gemakkelijk en extra budgetvriendelijk. Je kan bovendien het zilverpapier ook meerdere malen gebruiken.

Leuk toch? Zilverpapier kan tijdbesparend zijn maar ook meteen handig voor in de keuken. Zeker handig dus en als je er dan nog eens extra tijd mee kan vrijmaken dan zou ik het zeker testen.

Ik wens je alvast veel strijkplezier.


Heb je na het lezen van deze blog zin om jouw ervaringen te delen of heb je zelf nog leuke en praktische tips, dan kan je deze altijd delen in onze Facebookgroep “365x opruimen“.

Wil je nog meer effici├źntie in huis? Dan kan het Regenboog Dienblad ook een leuke en praktische tip zijn, en al helemaal als je kinderen hebt.

Tina Favache

Opruimcoach, Routinecoach & Auteur
Opruimcoach

Bron