De dagelijkse frustraties die je vast wel zal herkennen. Je denkt dat je niets hebt gedaan vandaag. Op weg naar boven om te gaan slapen doe je alle lichten uit en sluit je alle deuren. Je komt langs de berging, waar nog een berg vuile vast ligt. Ik zie een volle wasmachine met natte was. Ah wat, vergeten in de droogkast te doen. Die laten we morgen wel nog een keer opnieuw draaien.

En het houd niet op! In de keuken staat de vaatwasser open, vol met propere vaat die nog in de kast moet gezet worden. De gootsteen staat vol met vuile vaat die klaar is om in de vaatwasser te steken nadat deze leeg is geraakt. Ah wat, ik zal het morgen wel doen als ik tijd heb.

Frustraties & stress

Ik doe het morgen wel

Terwijl ik door het donker mijn weg zoek, stap ik op een paar speelgoedjes. En als ik in de living kom, zie ik een complete ravage. Stukjes van puzzels, autootjes, kussens, dekens. Ik heb er het raden naar hoe onze vloer er ook alweer precies uitzag, want alles ligt bezaaid met speelgoed. Ik zal het morgen wel opruimen.

In de gang blijven er ontelbare zandkorreltjes aan mijn voeten plakken. De kinderen hebben buiten gespeeld en heel wat zand mee terug naar binnen gebracht. Ze hebben kruimeltjes laten vallen toen ze hun vieruurtje aten. Ik zal morgen wel stofzuigen.

Ik ga eindelijk naar boven, en plots hoor ik mijn driejarige huilen. Hij heeft in zijn bedje geplast omdat hij te veel heeft gedronken voor hij ging slapen. Ik doe hem een verse pyjama aan, ververs de lakens en gooi de vuile lakens op de grond. Ik zal ze morgen wel wassen.


De dagelijkse frustraties

Heb ik dan echt niets gedaan vandaag?

Ik heb alle was gedaan in huis. Ik heb alles gewassen, gedroogd, opgeplooid én zelfs in de kasten gelegd. Maar toen gingen de kinderen buiten spelen, en werden ze behoorlijk vuil, dus moesten ze verse kleren aan. Daarna had de peuter een ongelukje waarbij ze in haar broekje (twee keer) en op mij plaste, waardoor we allebei een nieuwe outfit nodig hadden. En dus begon de was alweer op te stapelen. Ik was zo bezig met het avondeten en de avondroutine met de kindjes dat ik vergat om de natte was in de droogkast te steken.

Ik leegde de vaatwasser. Alles werd netjes in de kast gezet. Maar er stond al zoveel vuile vaat te wachten van de avond ervoor dat hij alweer moest draaien. En dus staat de vaat van deze avond te wachten in de gootsteen, tot de vaatwasser morgen opnieuw leeg is.


Ik ruimde op, maar het ligt alweer vol?!?

Ik heb speelgoed opgeruimd vandaag. Verschillende keren. Maar toen kwam papa thuis van het werk, en de kinderen waren opgetogen. Ze puzzelden en raceten met hun autootjes. Ze bouwden zelfs een tent met dekens. En dus lijkt het nu alsof Dreamland heeft overgegeven in onze living.

Ik stofzuigde vandaag elke kamer. Maar de kinderen gingen naar buiten en werden vuil. Ze namen zand mee naar binnen. Ze kruimelden met hun koekjes, en die kruimels plakten aan hun kleertjes en hun handen. Tegen dat ik naar bed ging, lag de vloer alweer vol.
Ik ververste de bedden vandaag. Ik waste en droogde de lakens en legde verse op het bed. Maar toen plaste de driejarige dus in bed omdat hij te veel water had gedronken.


Je ziet, ik deed alles vandaag. Maar tegen dat het bedtijd was, leek het alsof ik niets had gedaan. Ik denk dat ik morgen opnieuw niets doe. Deze frustraties zal iedereen vast wel herkennen.


Herken je deze frustraties? Laat me jou dan zeker helpen met tips en advies tijdens een consult aan huis. Voor meer informatie, klik hier


Weet dat je niet alleen bent. Wil je graag weten wat een oplossing voor je frustraties kan zijn? Lees dan even deze blog over Routines.


Tina Favache

Opruimcoach, Routinecoach & Auteur
Routinecoach

Bron: Oorspronkelijk artikel op Scary Mommy en vertaald door mamabaas.be


Lenteschoonmaak

Lenteschoonmaak

De dagen worden stilaan langer. Hier en daar vormen zich vogelnestjes en komen de eerste bloemen boven de grond. De lente is overduidelijk weer in het land. Meteen ook het ideale moment om aan de lenteschoonmaak te beginnen.

Vooraleer je halsoverkop het volledige huis overhoop haalt (en halverwege onvermijdelijk de moed weer verliest). Ik geef je graag een stappenplan mee. Zo voorkom je dat je halverwege de moed verliest. Bovendien kan je hiermee snel en efficiënt aan de slag.

Stop!!! voor je start

Het allerbelangrijkste: “Maak een lijstje!”. Het klinkt nutteloos, maar een overzichtelijke en geslaagde lenteschoonmaak start je met pen en papier. Hiermee ga je het hele huis door en noteer je voor elke ruimte de te ondernemen acties. Op deze manier heb je op voorhand al een duidelijk beeld van het project waaraan je begint.

Wil je graag een naslagwerk met nog extra tips en tricks? Dan kan je altijd eens een kijkje nemen in mijn shop. Daar vind je een leuk boek die ik schreef.

Lenteschoonmaak

10 lenteschoonmaak tips

  • Doe 1 kamer of zone per keer. Zo zorg je ervoor dat je dit wel zal afwerken en je verliest minder snel de motivatie.
  • Werk van boven naar beneden en van binnen naar buiten.
  • Vergeet het plafond en de muren niet!
  • Voorzie een lijstje met elke ruimte en het nodige gereedschap en / of schoonmaak product.
  • Stof afdoen, stofzuigen en dan dweilen. Dat is de goede volgorde!
  • Kleine reparaties doe je best meteen. Zo voorkom je dat ze zich opstapelen.
  • Combineren is de gouden regel, niet multitasken. Terwijl de was draait kan je gerust al even de badkamer beginnen opruimen.
  • Verzamel spullen in groepen zodat je meteen alles voor 1 ruimte meteen kan meenemen. Plaats alles in een mand zo ben je gemakkelijk.
  • Voorzie in elke ruimte een donkere vuilzak of doos zodat je dingen die weg mogen daar direct in kunt gooien. Zo zijn ze meteen uit het zicht. Dit voorkomt dat jij of een huisgenoot dingen toch terug in de kast zetten.
  • Beloon jezelf regelmatig tussendoor! Je bent een mooi werk aan het leveren. Dit verdient naast een schouderklopje soms ook wel eens een extraatje.

Wil je de lenteschoonmaak meteen goed doen maar meteen ook met een duurzaam product? Dan kan ik je alvast Ecopods aanbevelen.

In mijn huis lijkt altijd een bom ontploft!

Hoe hard ik ook mijn best doe om op te ruimen en te poetsen, ik blijf maar rondlopen doorheen mijn huis als een kip zonder kopen ik zie geen verschil. Herken jij jezelf hierin?

In mijn huis lijkt altijd een bom ontploft!

Hoe hard ik ook mijn best doe om op te ruimen en te poetsen,
ik blijf maar rondlopen doorheen mijn huis als een kip
zonder kop en ik zie geen verschil.
Herken jij jezelf hierin?