Vandaag neem ik je even mee achter de schermen. Het organiseren en opruimen van de slaapkamer tijdens een consult. Ik deed enkele weken geleden een consult aan huis. De speelkamer was een ware ravage. We hebben samen de handen uit de mouwen gestoken en de resultaten zijn er ook.

De Slaapkamer

De slaapkamer moest prioriteit krijgen

Enkele weken geleden contacteerde A. mij om een consult aan huis vast te leggen. Dit leek haar de beste oplossing om er daarna met volle moed in te vliegen. Enkele dagen voor mijn bezoek contacteerde ik haar. Ze gaf aan dat ze toch twijfels had over het consult omdat de slaapkamer echt wel prioriteit moest krijgen. Dochterlief had het namelijk wat bond gemaakt 😊

Ik vroeg benieuwd of dat wilde zeggen dat haar dochter de opruimsessie mee ging volgen? Ik kreeg als antwoord: “Ja hoor, ze ziet het helemaal zitten”. Daar maakt mijn hart dan altijd een sprongetje van he. Ik hou er zo van om met kinderen samen te werken!


De slaapkamer was een slagveld

Daar ging ik dus. Eens aangekomen op mijn bestemming stond mama A. mij op te wachten. Even later volgde er een kleine prinses met een stevig karakter, maar ik was wel direct verkocht! Als jongens-mama slaat mijn hart toch elke keer een slag over als ik dan kan samenwerken met een meisje in een echte meisjeskamer.

Allee tot … ik de kamer zag 😊 Daar sloeg mijn hart niet enkel een slag over, maar daar was een heuse bom ontploft.

De slaapkamer was een ravage

Samen aan de slag

Na een kleine uitleg van hoe we het gingen aanpakken, gingen we er voor. We maakte groepen per type speelgoed en begonnen te selecteren in een snel tempo. Ik leerde haar selecteren en afscheid te nemen van speelgoed.

Vooral het speelgoed waar ze nu te oud voor was geworden. Zij leerde mij de wondere wereld kennen van …

  • Barbie (en 30 varianten)
  • Ariel
  • Lalaloopsy
  • My Little Pony
  • Littlespet Shop
  • Boekjes
  • Knutselmateriaal
  • Knuffels

Af en toe merkte ik dat er iets wat werd weg gestopt maar dan vraag ik even langs mijn neus weg “wat er pootjes kreeg daar achter haar rug?” en dan liet ze het met een giecheltje zien.

Soms legde ik haar uit dat dit echt iets was dat het bijhouden echt niet waard was. Soms legde zij mij de emotionele waarde van het item uit en gaven we het nieuwe plaats of bestemming. En soms gingen we in onderhandeling … jaja … iets in de trend van “als je hier de missende stukjes van kan vinden dan mag je het houden”. En ja, ze won!

Samen de slaapkamer organiseren

Sorteren en organiseren

Na 2u zagen we het licht tussen alle poppen en diertjes 😊

We werkte de bakken af. Elke bak kreeg een labeltje zodat het in de toekomst gemakkelijker is om op te ruimen en met een engelen gezichtje beloofde ze mij dat ze het vanaf nu niet meer zo ver ging laten komen.

Uiteindelijk ging er 1 vuilzak rommel weg, 5 dozen speelgoed en een 35tal knuffels naar een plaatselijk opvangcenter voor kinderen en enkele items opzij voor verkoop.

Sorteren en organiseren

Ik kan dus enkel zeggen: Ik ben heel fier op jou en je mama !


Wil je na het lezen zelf graag een consult met me inplannen? Kijk dan snel naar de mogelijkheden die ik aanbied.

Wil je na het lezen van deze blog meer tips om de speelkamer op te ruimen? Lees dan zeker mijn blog met meer tips voor een ordelijke speelkamer.


Tina Favache

Opruimcoach, Routinecoach & Auteur
Tina Favache