Opbergen van al jouw “Beautyspullen”

 

Februari, de maand van de liefde he dames … Velen onder jullie krijgen waarschijnlijk wel een flesje parfum of een setje beautyspullen cadeau. Maar hoe houden we al die “Beautyspulletjes” op orde?

 

 

Enkele tips voor jullie “beautykast”

 

Stap 1: Maak ruimte en wees selectief

Maak de kast leeg en verzamel alles op een tafel. Zo krijg je snel een overzicht van de hoeveelheid spulletjes dat je hebt en wat je er al uit kan halen omdat je het niet meer nodig hebt.

 

Stap 2: Sorteren

Bekijk alle producten en gooi producten die hun houdbaarheidsdatum overschreden hebben weg. Make-up en andere schoonheidsproducten zijn net als vele andere producten ook onderhevig aan bederf. Op de meeste cosmetische producten staat een houdbaarheidsindicator met een cijfertje. Dit cijfertje geeft aan hoe lang je het product kan bewaren na opening. (De houdbaarheidsindicator ziet eruit als een potje met een geopend dekseltje)

 

Stap 3: Netjes opbergen

Het is geen goed idee om beautyproducten te bewaren in de badkamer. In een badkamer is het te vochtig en er is vaak een schommeling in de temperatuur waardoor producten minder goed bewaren. Bewaar je jouw spulletjes toch in de badkamer gebruik dan een goed afgesloten doosje (zoals de doosjes van Ferrero Rocher, deze zijn luchtdicht en doorzichtig… Ideaal want je ziet wat erin zit). Voor meer informatie over de houdbaarheid van make-up kan je terecht op de blog over make-up.
De beste plaats om beautyproducten te bewaren is in de slaapkamer. Neem daarvoor een grote doos die afgesloten kan worden. Zo kan je alle producten netjes ordenen in de doos en blijven ze beschermd tegen het zonlicht. Een voordeel hiervan is ook dat alles op 1 plaats ligt… Ideaal niet?

 

En nog 3 belangrijke tips

 
  • “Gebruik wat je ziet staan!!!” Zet daarom potjes en flesjes op 1 rij naast elkaar in de badkamerkast.
  • Heb je iets dubbel plaats deze mooi achter elkaar.
  • Heb je teveel producten? Dan kan je een ‘trapje’ gebruiken in je kast zodat je alle ruimte optimaal kan gebruiken.

 

Veel succes met het opruimen van jouw beautyspulletjes.

 

Wil je graag nog meer opruim en organiseer tips? Dan ben je altijd welkom in de Facebookgroep: “365x opruimen“.

 

Tina Favache

Opruimcoach, Routinecoach & auteur

Bron