Decoratietips voor de feestdagen

 

De eindejaarsfeesten zijn in zicht.

Ben je al begonnen met versieren? Of nog net niet omdat je geen idee hebt hoe eraan te beginnen? Wil je het een keertje gezellig maar origineel maken? Wel dan heb ik hieronder elke hele leuke, eenvoudige en budgetvriendelijke tips.

 

Tip 1: Ooh nee, er is geen sneeuw!

Zonder sneeuw geen sneeuwman? Oo jawel, je kan die prima zelf maken.
Heb je toevallig nog ergens een eenzame witte kous liggen? Dan is het nu het moment om hem een 2de leven te geven.
Maak er gewoon een sneeuwman van. Vul hem op met een zakje rijst, naai er wat knoopjes op en werk eventueel bij met een stift.
En klaar is kees… Jouw sneeuwman staat klaar om samen met jouw kerst en nieuwjaar te vieren.

 

Tip 2: Originele maar eenvoudige decoratie voor op je dressoir of buffetkast.

Ga even naar buiten en ga op zoek naar een hoopje afgevallen bladeren. Zorg voor enkele mooie exemplaren en laat ze binnen mooi drogen. Zorg wel dat ze goed plat liggen tijdens het drogen. Wanneer ze droog zijn kan je ze versieren met een tipp-ex stift. Daarmee kan je mooie tekeningen maken op de gedroogde bladen. Heel budgetvriendelijk, eenvoudig en je kan het ook samen doen met je kinderen.

 

Tip 3: O hemeltje, we zijn vergeten inpakpapier te kopen voor de cadeautjes!

Geen paniek, voor alles bestaat er een hele simpele oplossing. Denk even na wat je allemaal aan leuke, oude dingen dat je nog in huis hebt liggen die prima kunnen dienen als inpakpapier. Denk dan bijvoorbeeld aan oude landkaarten, muziekpartituren, papieren servetten, … die niet meer gebruikt worden. Ze zullen je cadeautjes een hele creatieve en originele look geven niet waar?

Tip 4: Magische kersttekeningen op het raam.

Wat ook een heel leuk idee kan zijn, zijn tekeningen op het raam. Heb je nog ergens een oud stuk handzeep liggen die niet meer gebruikt wordt? Dan kan je hiermee leuke en mooie tekeningen maken op het raam. Nadien kan je deze heel eenvoudig afwassen met water en het laat nadien ook geen sporen na op het raam. Dus geen verspilling en na de feestdagen hebben je ramen een extra poetsbeurt gehad.

 

Tip 5: Een extra feestelijke maar budgetvriendelijke tafel.

Heb je nog ergens enkele reserve wijnglazen staan in de kelder of op zolder? Dan kan je die omdraaien met de voet omhoog, leg een groen takje in het glas zelf (onderaan) en plaats bovenaan een theelichtje. Zo heb je meteen een leuke en originele kaarshouder voor op tafel.

 

Voor nog meer leuke tips kan je vrijblijvend en gratis terecht in de Facebookgroep: “365x opruimen“.

 

Tina Favache

Opruimcoach & Auteur

Tina Favache

Bron: https://www.goedgevoel.be/artikel/happy-living/5-decoratietips-voor-een-gezellig-eindejaar